Skaffa katt

Att skaffa katt är ett långt åtagande. Du öppnar upp ditt hem för en ny individ som kräver stimulering, mat och kärlek regelbundet. En katt blir en familjemedlem och vardagen får planeras så även de får det utrymme de behöver.

Första året i kattens liv (kattungeperioden) är mer krävande, att kunna erbjuda en stimulerande miljö/yta är viktigt. Tillgång till utevistelse kan vara bra och kan tillgodoses genom vistelse i trädgård med sele eller rastgård/inhägnad balkong om man inte har möjlighet att släppa fritt.

Ge rätt foder. En katt mår mycket bättre genom ett kvalitativt foder. En Maine Coon är en långsamt växande ras och man ska vara extra noga med hur man utfodrar sin Maine Coon. De får inte växa för fort då det kan ge problem längre fram. Behåll gärna kattungefoder till 1,5 års ålder innan man börjar med mer proteinrik kost.

En katt måste vaccineras regelbundet samt kastreras om den inte är ämnad att användas inom avel.

Försäkra din katt. Mina katter är försäkrade genom Svedea. Jämför olika försäkringsbolag för att hitta vad som passar er bäst och vad de erbjuder i försäkringen är viktigt. Vissa skillnader finns och extra utgifter kan tillkomma om inte försäkringen täcker.

När man köper en kattunge utav oss är den minst 12 veckor. Vaccinerad 2 gånger, Chipmärkt och har en registrerad stamtavla hos Sverak. Kattungarna kommer vara försäkrade hos Svedea inklusive ”Dolda fel”.
Det kommer att följa med ett veterinärintyg som intygar att kattungens allmänna hälsotillstånd är godkänt och det är max 7 dagar gammalt. Varje kattunge vägs regelbundet under uppväxten så de följer kurvan och för att säkert veta att de får exakt så mycket näring de behöver. De kommer födas upp med kattungefoder från Royal Canin och Nutrima (spannmålsfritt foder) samt med lite smakprover från olika färskfoder som kyckling/kött.
De kommer hos oss få daglig stimulans och närhet/kärlek från första stund och så fort de är tillräckligt stora kommer de vänjas med att få sova i våra sängar för att socialiseras ordentligt.
Vi lämnar också med ett startpaket med foder och leksaker till varje kattunge.

Som köpare önskar vi att du har tänkt igenom och planerat noga inför ditt kattköp. Vi ser gärna att det finns en viss kattvana och finns det fler katter i hemmet är det såklart ett plus men inget måste.
Kontakta oss gärna med en kort presentation om er familj och hur ni bor.

❤ Vi kommer alltid att finnas tillhands under hela kattens livstid för frågor, guidning m.m. ❤